Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

“Va ser força estúpid. Havia de menjar amb la mà esquerra”

Enrique Iglesias estava actuant en un concert a Mèxic quan va agafar amb la mà un dron que gravava imatges sobre l’escenari. Les hèlixs li van tallar 2 dits i va necessitar una intervenció quirúrgica.

Em vaig trencar l’os i no tinc sensibilitat a la punta del dit del mig. Potser no hauria de parlar d’això, però em resultava impossible fer coses tan estúpides com anar al lavabo o dutxar-me”.

Els drons han irromput en la nostra vida per quedar-s’hi. Els utilitzem per treballar i per divertir-nos. No són una joguina. Els que en saben ens recomanen fer-los volar de dia (per visibilitat), amb un clima adequat (si no, es podria desestabilitzar), i mantenir-los a l’abast de la vista i lluny de zones prohibides (llocs massificats, aeroports, bases militars).

Per treballar amb un dron hauràs d’estar registrat a l’AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria), titular-te com a pilot de drons, obtenir un certificat mèdic i contractar una assegurança.

Els secrets de l’assegurança de drons

Inclou la responsabilitat civil que indemnitzi els perjudicis materials i personals que l’aparell pugui causar a tercers. Algunes companyies d’assegurances afegeixen danys propis del dron i del seu ús.

Atenció! La teva pòlissa només cobrirà:

  • Els vols legals (no les negligències).
  • És personal, va a nom de cada usuari. Una persona pot tenir una sola assegurança i fer anar diversos drons. Un grup de persones que utilitzin un mateix dron hauran de tenir una assegurança cada una.

Els drons d’ús domèstic no estan obligats a disposar d’una assegurança, però el sentit comú i la tranquil·litat ens conviden a contractar-la.