Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Algú de la teva classe té un sobrenom degradant?

“Es va suïcidar després de ser assetjat en una xarxa social. Una nena de 10 anys va crear un grup a Facebook de gran èxit per humiliar una companya de classe. Van gravar i van publicar una pallissa a un altre noi. Riure’s de la grassa de classe…” (Testimonis ciberbulllying.com)

Els teus fills tornen a l’escola. Has sentit parlar del bullying o assetjament escolar? És un maltractament psicològic, verbal, físic o cibernètic prolongat en el temps dins d’un centre educatiu. Un de cada deu dels nostres fills pateixen una tortura continuada infligida per companys còmplices o indiferents.

Segur que vols publicar això?

Sigues observador/a, passa alguna cosa estranya quan els fills tenen por d’anar a l’escola, el seu rendiment acadèmic baixa, dormen o mengen malament, no expliquen què els passa o arriben a casa amb blaus o rascades.

Instagram ha activat una alerta per dissuadir els assetjadors. El 42% dels assetjats ha rebut amenaces per aquesta xarxa social. Des d’aquest estiu, adverteix si realment volen publicar un missatge ofensiu: “La nostra missió és connectar-te amb les persones i les coses que estimes”.

Tots hem d’extremar precaucions per detectar el bullying. Si es produeix, parla amb el professorat. La indústria asseguradora també s’ha sensibilitzat amb aquest assumpte i ja existeixen assegurances de la llar que inclouen assistència jurídica per a tota la família, i més concretament les assegurances de protecció jurídica familiar; també ho fa a través de les assegurances de salut, on hi ha l’especialitat de psicologia. Si no en tens, consulta’ns. Podem ajudar el teu fill.