Algú de la teva classe té un sobrenom degradant?

“Es va suïcidar després de ser assetjat en una xarxa social. Una nena de 10 anys va crear un grup a Facebook de gran èxit per humiliar una companya de classe. Van gravar i van publicar una pallissa a un altre noi. Riure’s de la grassa de classe…” (Testimonis ciberbulllying.com)

Els teus fills tornen a l’escola. Has sentit parlar del bullying o assetjament escolar? És un maltractament psicològic, verbal, físic o cibernètic prolongat en el temps dins d’un centre educatiu. Un de cada deu dels nostres fills pateixen una tortura continuada infligida per companys còmplices o indiferents.

Segur que vols publicar això?

Sigues observador/a, passa alguna cosa estranya quan els fills tenen por d’anar a l’escola, el seu rendiment acadèmic baixa, dormen o mengen malament, no expliquen què els passa o arriben a casa amb blaus o rascades.

Instagram ha activat una alerta per dissuadir els assetjadors. El 42% dels assetjats ha rebut amenaces per aquesta xarxa social. Des d’aquest estiu, adverteix si realment volen publicar un missatge ofensiu: “La nostra missió és connectar-te amb les persones i les coses que estimes”.

Tots hem d’extremar precaucions per detectar el bullying. Si es produeix, parla amb el professorat. La indústria asseguradora també s’ha sensibilitzat amb aquest assumpte i ja existeixen assegurances de la llar que inclouen assistència jurídica per a tota la família, i més concretament les assegurances de protecció jurídica familiar; també ho fa a través de les assegurances de salut, on hi ha l’especialitat de psicologia. Si no en tens, consulta’ns. Podem ajudar el teu fill.