Gure eta hirugarrenen cookieak erabiltzen ditugu gure webgunea erabiltzeko eta neurtzeko gure zerbitzuak hobetzeko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, bere erabilera onartzen duzula uste dugu. Ezarpenak alda ditzakezu edo informazio gehiago lortzeko.

Santu Guztien Eguna Espainian

Santu Guztien Egunaren ospaketa mende bat K.o. hasi zen, irlandarrak jantzi eta mozorro beldurgarriak janzten hasi zirenean, bizien mundura euren harrapakinak eramatera zetozen hildakoak uxatzeko. Urriaren 31n izaten zen, egun horretan beste munduarekin konektatzeko kanal bat zabaltzen zela uste baitzuten.

Espainiako tradizioak askotarikoak dira; gehienetan, familiarekin pasatzen dugu egun hori; hildako senideen hilobietara joaten gara, loreak eramaten dizkiegu eta hainbat gozo jaten ditugu, santu-hezurrak edo buñueloak, adibidez. Cadizen, esaterako, untxiak, zerriak eta oiloak mozorrotzen dituzten azoketan Tosantos egunean. Eta panpinak diseinatzen dituzte fruta, barazki eta fruitu lehorrekin.

Katalunian, gaztainak, labean erretako batatak eta panellet izeneko gozo berezi batzuk jaten dituzte Castanyada izeneko jaian.

“Hildakoen ordainagiria” da beste ohituretako bat. Ehorzketa Asegurua deitzen diogu guk, eta paperez arduratuko da, zu horrenbeste maite izan duzun pertsona horri laguntzeaz bakarrik ardura zaitezen.