Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Si fossis alpinista, a qui lligaries a la corda?

Patinar sobre gel a Finlàndia, conduir un trineu amb gossos sobre una glacera a Alaska o fer bobslead al Canadà són maneres exòtiques de practicar esports d’hivern. Tanmateix, la majoria de la població espanyola prefereix l’esquí o l’snowboard.

Saps que es produeix una mitjana de 3 lesions per cada 1.000 esquiadors al dia? La majoria són conseqüència de la falta de pràctica o inexperiència. I les més greus afecten el genoll, perquè és la part del cos que més pressió suporta.

Per això, és fonamental que es vagi equipat correctament, amb bones peces d’abric, i que s’escalfi adequadament per tonificar els músculs.

Esquiar és un esport de risc

Et recomanem una assegurança adequada a les teves rutines de neu: si vas regularment a la muntanya, si viatges dins del país o has decidit viure una experiència internacional.

Ha d’incloure el pagament de les despeses mèdiques (per malaltia o accident), responsabilitat civil (pels danys que puguis ocasionar a altres persones) i protecció de l’equipatge (en cas de pèrdua o robatori).

Quan vinguis a la nostra corredoria també et recomanarem el rescat en pista. És estrany que passi, però si arriba a passar hauries d’afrontar-ne totes les despeses, que són molt elevades. I també ens sembla molt interessant la repatriació per als qui esquien a l’estranger.

Abans de començar una jornada blanca, esmorza fort. Porta fruita seca per si et desmaies i posa’t protector de la pell per no cremar-te amb la neu.

Per cert, si jo fos alpinista, contestaria el titular d’aquest article lligant-me a la corda d’una bona assegurança.