Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Amb llàgrimes als ulls… #ArdeGalicia #ArdeAsturias

Amb llàgrimes als ulls t’expliquem des de Galícia fins a Astúries, arribant fins i tot a Lleó, no crema, L’ESTAN CREMANT. En un cap de setmana la superfície arrasada va ser superior a la que es va devastar en tot l’any, 11.500 hectàrees. Hi van morir persones, s’hi van registrar ferits, hi van intervenir 500 militars, 350 brigades, 220 motobombes…

Els que la van cremar són veïns nostres, i això fa mal.

No van actuar amb un mínim de sensibilitat ni responsabilitat.

Com es poden provocar centenars de focs intencionats utilitzant com a combustible la brossa seca que aviva la flama dels boscos? Són unes de les regions europees amb una de les masses forestals més elevades d’Europa, però estan desapareixent per culpa de la mà de l’home.

Interessos econòmics, cel·luloses d’eucaliptus, falta d’educació, el bosc és meu i si vull el cremo, piròmans, delinqüents…

Del poble per al poble

Ahir van atacar la meva pàtria i vaig veure com el poble la defensava. Sense banderes als balcons… amb galledes a les mans.

Els veïns es van organitzar a les zones afectades i van crear cadenes humanes que carretejaven galledes d’aigua per apagar focs incipients en suport dels bombers.

Si per qualsevol cosa algú no ha pogut tornar a casa seva, jo tinc un llit i puc acollir dues persones. Hi sereu benvinguts.

Exemples d’hospitalitat entre veïns, hotels, taxistes oferint-se a traslladar persones. Tot GRATIS per als voluntaris que lluiten contra el foc i per a aquells que ho han perdut tot per la seva causa.

Màxima difusió. El camp de futbol estarà obert tota la nit per a totes les persones que necessitin allotjament, aigua i qualsevol ajuda.

Habitacions de forma solidària. Si algú hi està interessat, que ho comuniqui per privat.

I també suport per refugiar els animals.

Des del club hípic volem oferir, a tothom qui ho necessiti, per culpa de tants incendi com hi ha, la possibilitat d’allotjar els seus animals a les nostres instal·lacions.

Les assegurances paguen

Els incendis forestals han cremat empreses i cases. I ara què?

Les persones afectades van contactar de seguida amb els seus corredors d’assegurances. Les companyies indemnitzaran els danys i les pèrdues materials causats per l’acció directa del foc. A més, assumiran els danys provocats per extingir l’incendi, les minves dels objectes salvats, altres perjudicis directes…

A aquells que tenen cases, els cobrirà la reparació de la inhabitabilitat de la llar i, en molts casos, un lloguer temporal fins que es pugui resoldre tot.

En el cas de les empreses, les indemnitzacions cobriran la inutilització dels locals i, fins i tot, altres temes com la paralització del negoci i la pèrdua de beneficis. Així, ni treballadors ni empresaris no en resultarien perjudicats.

Gràcies a les assegurances, tots els particulars, les empreses i els treballadors podran tornar a la vida normal gairebé com si no hagués passat res.

Habitualment, les pòlisses (contractades correctament) cobreixen el 100% dels danys produïts per un incendi.

Quin és el problema? Segons la UNESPA, el 40% dels habitatges no estan assegurats.