Utilizamos cookies propias e de terceiros para facer uso e análise de medición do noso sitio web para mellorar os nosos servizos. Se continúa navegando, consideramos que acepta o seu uso. Pode cambiar a configuración ou obter máis información.

“Ditosos os españois que din vino de vir igual que vino de beber”

Dende agosto os porróns están refrescando as gargantas dos vendimadores en Montilla-Moriles, a primeira zona de Europa en vendimar. Non obstante, é setembro o mes en que se xeneraliza a vendima.

As uvas recóllense á man ou a máquina. Transpórtanse en remolques ata as adegas e, alí, comeza o proceso de elaboración do viño: separación das uvas de paus e follas, estrullón, fermentación nos depósitos e, despois, na barrica.

Esta industria chegou a España grazas á enfermidade da filoxera que arruinou as viñas francesas. Os nosos veciños necesitaban terras onde plantar… Hoxe as nosas adegas achegan riqueza e prestixio de marca.

Como asegurar unha adega?

Os acios de uva non esperan. Hai que obtelos cando están no seu punto. Setembro e outubro son meses frenéticos nas adegas. Calquera incidencia non controlada pode arruinar o traballo de 1 ano.

Os seguros para adegas cobren os edificios, as instalacións (maquinaria, depósitos…) e as mercadorías (materias primas, embalaxes…).

Prevén riscos habituais en calquera empresa (incendio, danos a terceiros, roubo, avarías…) e, ata se pode cubrir o lucro cesante (os ingresos que o adegueiro deixaría de percibir a consecuencia dun sinistro incluído na póliza).

Nós axudámosche a controlar estes riscos para que poidas celebrar as túas Festas da Vendima con total tranquilidade. España é o país número 1 en superficies cultivadas de viñedo e representa o 15% da produción mundial. Nos últimos anos investiu en enoturismo (turismo vitivinícola).

Xenial!