Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

“Que feliços els espanyols, que diuen vino de venir igual que vino de beure”

Des d’agost els càntirs estan refrescant el coll dels veremadors a Montilla-Moriles, la primera zona d’Europa en veremar. Tanmateix, és setembre el mes en què es generalitza la verema.

El raïm es recull a mà o a màquina. Es transporta en remolcs fins als cellers i, allà, comença el procés d’elaboració del vi: trepig, desrapament i fermentació en dipòsits i, després, en bota.

Aquesta indústria va arribar a Espanya gràcies a la malaltia de la fil·loxera, que va arruïnar les vinyes franceses. Els nostres veïns necessitaven terres on poguessin plantar… Avui els nostres cellers aporten riquesa i prestigi de marca.

Com cal assegurar un celler?

 El raïm no espera. S’ha de collir quan està al seu punt. El setembre i l’octubre són mesos frenètics als cellers. Qualsevol incidència no controlada pot arruïnar el treball d’un any.

Les assegurances per a cellers cobreixen els edificis, les instal·lacions (maquinària, dipòsits…) i les mercaderies (matèries primeres, embalatges…).

Prevenen els riscos habituals a qualsevol empresa (incendis, danys a tercers, robatoris, avaries…) i, fins i tot, poden cobrir el lucre cessant (els ingressos que el cellerer deixaria de percebre a conseqüència d’un sinistre inclòs en la pòlissa).

Nosaltres t’ajudem a controlar aquests riscos perquè puguis celebrar les teves festes de la verema amb tota tranquil·litat. Espanya és el país número 1 en superfícies conreades de vinya i representa el 15% de la producció mundial. En els últims anys ha invertit en enoturisme (turisme vitivinícola).

Fantàstic!