Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Intoxicats per hipocondria digital

Increïble, però cert, 7 de cada 10 espanyols pateixen hipocondria digital; la xifra va créixer un 23% entre el 2018 i el 2019. El més greu és que, cada vegada, som més (un 30%) els que ens creiem la informació sobre malalties a Internet. Curiosament la dada coincideix amb les persones automedicades.

Fa temps que metges i pacients avisen sobre la falsedat de moltes informacions que circulen per la xarxa que oculten interessos comercials. Per evitar-ho, utilitza sempre fonts oficials, fiables i neutres.

Si escrius a Google “cura del càncer”, les primeres cerques et suggereixen solucions de medicina alternativa. Google també diu que l’aigua no potable transmet pau i energia, quan la veritat és que propaga malalties, i també difon altres resultats de cerques sobre l’alopècia, la pediatria o les vacunes que generen confusió. A més, gran part del contingut que s’hi publica no és verídic.

Consells antifarses

– Internet orienta, no diagnostica. Tingues prudència amb les lectures que fas sobre salut i productes miracle.

– Els medicaments amb recepta no es venen en línia. Està prohibit!

– Estafes no! Vigila de no facilitar dades personals i fes compres segures a webs amb cadenat en el domini.

Categories