Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Atenció! Robatoris durant les vacances? No, gràcies!

“Bon dia. Sóc el teu corredor d’assegurances i acabo de redactar el comunicat de robatori. Ja l’he enviat a la companyia perquè en rebis la indemnització ràpidament. Però has de prendre precaucions perquè no torni a passar. El més lògic és que hagin vigilat la casa abans d’entrar. Primer, es fixen en els sobres de la bústia. Si és plena, vol dir que allà no hi ha ningú. Després, vigilen les hores d’entrada i sortida de l’edifici per estudiar els hàbits dels veïns.

Quan entren a robar acostumen a pujar fins l’últim pis i van baixant. Forçar els panys no els resulta massa difícil.”

 

“A grans mals, grans remeis”

“Els amics dels béns d’altri porten una motxilla o bossa petita en què fiquen els objectes de valor (joies, diners, etc.). Tothom els guarda als mateixos llocs: els calaixos del dormitori principal entre la roba interior. Sempre treballen amb un company al carrer que els avisa per telèfon si arriba algú.

La meva recomanació és que protegeixis el teu habitatge i els béns, assegura’ls correctament i, si en tens la possibilitat, deixa les claus a una persona de confiança que pugi i abaixi les persianes, encengui els llums i, de tant en tant, reculli la correspondència. Així no es fixaran mai en casa teva.”

És important que a l’assegurança de la casa s’incloguin tots els béns i el seu valor. Tingues en compte que l’any 2013 Espanya tenia un 30% dels habitatges sense assegurança (8,5 milions) i 10 milions més d’infraassegurats. Això significa que en cas que es produís un sinistre greu, la indemnització no cobriria el total dels danys.

 

Consells

Si arribes a casa i veus que han forçat el pany, no hi entris. Truca a la policia perquè els lladres encara poden ser dins. A més, és més fàcil agafar una mostra de les empremtes i seguir-ne les pistes.

Després, vine a la Corredoria, porta la denúncia i explica’ns què ha passat. Fes una llista amb els objectes que t’han pres i aporta la documentació que ho justifiqui (factures de compra, fotografies en què duguis posades les joies, etc.).

“Ah! La propera vegada que te’n vagis de vacances no publiquis fotos al Facebook. Els lladres es podrien amagar a les xarxes socials per seguir els teus passos.”

Mig Espanya està de vacances i l’altre mig gaudeix del bon temps. Diuen que hi ha qui, “treu profit de l’embolic” i el cert és que són dates molt oportunes perquè “els lladregots facin l’agost”. Com podem prevenir els robatoris a casa i com hem d’actuar si es produeixen.