Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Eh, autònom! “Ho sento, però estic de baixa”

En Juan és un autònom que cotitzava pel mínim i que va agafar la baixa l’any 2014. Va cobrar 17,51 € diaris durant el primer període (del 4t al 21è dia) i 21,90 € a partir d’aquell moment.

El 86% dels autònoms van cotitzar l’any passat per la base mínima. Aquesta circumstància els va obligar a enfrontar-se a baixes laborals i períodes d’incapacitat temporal no exempts de penúries econòmiques.

Contingències comunes i professionals

 Són dos conceptes clau que tot autònom hauria de conèixer. Les professionals es refereixen a accidents i malalties derivades de la feina executada. Les comunes preveuen malalties comunes i accidents no laborals.

El nostre amic Juan va deixar de treballar el 2014 per una d’aquestes contingències, va veure minvats els seus ingressos considerablement i després del segon mes van baixar encara més. Lògicament continuava pagant la quota d’autònom i les despeses fixes (llum, telèfon, local, etc.).

Els autònoms també tenim dret a posar-nos malalts. Hi ha assegurances de baixa laboral dissenyades especialment per alleujar aquestes circumstàncies. Permeten cobrar una indemnització fixa diària o total. Els pagaments diaris complementen les percepcions de la Seguretat Social i la indemnització total alleuja les feines que no es poden atendre.

El cert és que cada vegada som més, el 2015 va tancar amb més de 3,1 milions d’autònoms, un 1,3% més que l’any anterior. Pertanys a aquest club de valents? Encarrega’t de mantenir la salut i nosaltres t’ajudem a garantir l’economia quan la primera flaquegi.