Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Els Reis Mags ens regalen un nou carnet de conduir per al 2019

Ja coneixem el Reial decret del nou carnet de conduir que, segons la DGT, s’aplicarà a partir de l’1 de juliol del 2019. En destaca la formació obligatòria teòrica presencial de 8 hores i la disminució d’edat per a alguns permisos.

Posarà èmfasi en els col·lectius més vulnerables, com els ciclistes, els motoristes i els vianants. Analitzarà els factors de risc (velocitat, alcohol, drogues), les distraccions més comunes (mòbil), la seguretat (casc, subjecció…) i les normes de circulació.

Un accident de trànsit és un problema per a la salut pública amb conseqüències humanes, econòmiques i socials greus. En aquesta formació es podran incloure testimonis amb víctimes d’accidents.

L’objectiu de la reforma és “conscienciar sobre la necessitat d’adoptar conductes al volant de respecte envers la resta de les persones usuàries de les vies i impulsar valors que fomentin la convivència.”

S’ampliarà el temps dedicat a fer l’examen teòric. Aquest podrà incloure vídeos per acompanyar les preguntes i es reduiran els errors al 10% (abans eren d’un 20%).

En l’examen pràctic, canvien els terminis de convocatòries. Qui no aprovi la primera convocatòria, tindrà 15 dies naturals abans de la segona; 30 dies entre la tercera i la quarta; i 20 dies a partir d’aquí.

I es rebaixa l’edat mínima a 18 anys per aconseguir els carnets C, D, D1, C+E, D+E i D1+E.