Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Puc cobrar dues assegurances de vida?

El valor de la vida és incalculable i, per això, les companyies d’assegurances permeten contractar totes les assegurances de vida que vulguis (i puguis pagar), pel capital que vulguis, i a les teves persones beneficiàries, cobrar-les.

Però crec que no es pot cobrar un mateix sinistre dues vegades

Això és així per als béns materials, però no per a les persones. Pots contractar dues assegurances de la llar per a casa teva, però només en cobraràs una en cas de sinistre. La llei vetlla perquè una persona “no es pugui enriquir de manera injusta a través de l’assegurança”.

Tanmateix, una vida és molt valuosa, i només nosaltres decidim quants diners rebrà la nostra família.

Diverses assegurances de vida per a diverses persones beneficiàries diferents?

És clar. Cada assegurança pot cobrir tantes persones beneficiàries com vulguis. Una mateixa persona també pot percebre diverses assegurances.

Tinc una assegurança de vida que cobreix la hipoteca, m’interessa contractar-ne una altra?

L’assegurança de vida vinculada a la hipoteca té el banc com a beneficiari, per tant, en cas de mort el banc percebrà la indemnització fins que cobreixi el deute. L’ideal és que el capital d’aquesta assegurança es vagi reduint a mesura que el teu préstec es va liquidant i tenir-ne una altra d’independent per cobrir les necessitats dels teus éssers estimats. Per a ells, us recomanem subscriure una altra pòlissa que els teus familiars cobrarien íntegrament.

L’assegurança de vida forma part de l’herència?

No, perquè no és mai patrimoni de la persona que mor. Quan es contracta es pot designar com a persona beneficiària qui es vulgui, independentment que sigui família o no, per tant, el cobrament de la indemnització es fa per contracte, no per ordre successori, com passa amb una herència. Si no hi ha persones designades com a beneficiàries, rebran la indemnització les persones designades legalment com a hereves (cònjuge, descendents i ascendents en primer grau).

La indemnització d’una assegurança de vida tributarà per l’impost de successions i donacions, de gestió autonòmica.