02/05/2023

Ei, el teu cotxe necessita Carta Verda?

Anem per parts…

En realitat, es tracta del Certificat Internacional d’Assegurança (CIS), abans coneguda com la Carta Verda. És el document que fora d’Espanya acredita que el teu cotxe està assegurat amb la cobertura obligatòria de responsabilitat civil. Cobreix els danys personals i materials que puguis ocasionar. Els accidents sempre alteren, i a l’estranger molt més.

Així que quan viatgis fora de l’Espai Econòmic Europeu (EEE), et recomanem que portis el CIS a la guantera. Aquest document l’emet la teva companyia asseguradora, i des de la nostra corredoria només ens has d’avisar perquè el gestionem. Tanmateix, has de saber que les companyies asseguradores no estan obligades a facilitar aquest certificat, ja que no totes accepten aquesta cobertura fora de l’EEE. Llavors què?

No et preocupis, hi ha l’assegurança de frontera

Es tracta d’una assegurança temporal que cobreix la responsabilitat civil obligatòria davant de tercers, perquè puguis circular assegurat pel país que se sol·licita. No cobreix danys ni assistència, i tampoc defensa.

S’adquireix quan accedim amb el nostre vehicle a un país aliè a l’EEE, sempre que no disposem del CIS. Una de les destinacions on més s’utilitza és al Marroc. Pots trobar informació sobre com aconseguir l’assegurança de frontera a través de les “Oficines Nacionals d’Assegurança” (Ofesauto) del país on viatgis.

Tant de bo no passi, però si tens un accident a l’estranger, fes-ne fotografies amb el mòbil, emplena l’informe d’accidents i, si veus que es complica, truca a la policia, i, si escau, al 112, que és el telèfon d’emergències de tots els països de la UE.

Si tens intenció de viatjar a l’estranger, consulta’ns i resoldrem tots els dubtes que tinguis.