Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

COM VIURE COM UN MARQUÈS MÉS ANYS QUE MATUSALEM

Està escrit al llibre del Gènesi que Matusalem va viure 969 anys, i això l’ha convertit en l’home més vell del món abans del diluvi universal. Alguns diuen que l’edat tan longeva es deu a una equivocació entre cicles lunars i solars, i que realment va viure 72 anys, la qual cosa també és admirable en una època amb l’esperança de vida molt curta (30 anys).

La longevitat dels humans va començar al segle XIX i, des d’aleshores, no ha parat de créixer avalada pels avenços de la ciència. Els nens que neixen avui viuran un segle de 100 anys i tindran un problema amb les pensions: l’any 2050 el nostre país només tindrà dues persones treballant per cada jubilat.

La majoria d’aquests nens tindran feines que avui no existeixen. Pregunta a l’àvia o a la mare què és un consultor SEO, un community manager o un analista de big data. La majoria cobrarà part dels seus ingressos de l’economia informal o submergida (a Espanya es calcula que avui representa un 23% dels ingressos).

Aquesta situació encara s’agreuja molt més entre les dones que reben un salari inferior al dels homes, però que viuen més anys.

Estalviar és GUAI

A Espanya, estalviem quan comprem un habitatge. Però també hem d’estalviar per tranquil·litat, per rendibilitat, per tenir un matalàs financer i per jubilar-nos sense problemes. Apunta:

  • El 2030, les pensions públiques equivaldran com a màxim al 60% del sou.
  • El 2050, la pensió mínima actual de 634 per 14 pagues quedarà en 445,2 €.

Com a corredors d’assegurances sabem quant, com i on has d’estalviar per mantenir el nivell de vida actual d’acord amb l’edat que tens.

El segle passat es feia servir l’expressió viure com un rei. Els anys quaranta es va canviar per viure com un capellà. I, ara, diem viure com un marquès.

Et vols jubilar sense que et falti de res el dia de demà? Corre… Pensa com un marquès i vine a veure’ns.