Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Qui pica per darrere, paga un xoc en cadena?

No sempre. Hi ha dos casos:

Per llançament: circules a poc a poc perquè t’apropes a un semàfor; per darrere ve un cotxe molt ràpid, t’enganxa i, tu de retruc, xoques amb el de davant.

La culpa és del conductor del darrere, perquè tu guardaves la distància de seguretat adequada. La inèrcia del cop t’ha empès cap endavant. Així que pagarà la seva assegurança de responsabilitat civil.

Per doble abast: col·lideixes amb el vehicle de davant i el del darrere xoca amb tu.

Cadascú paga els perjudicis que ha causat a l’altre vehicle. Només si tens una assegurança de danys propis (o de tot risc) es farà càrrec de les reparacions del teu cotxe.

Com has d’actuar?

Posa’t l’armilla i col·loca’t en un lloc segur. Truca a l’autoritat i ajuda a qui ho necessiti. Si no ho fas, estàs cometent un delicte d’omissió del deure de socors. Llavors, l’assegurança no et cobrirà i pots complir entre tres mesos i quatre anys de presó (en cas de conducta imprudent).