Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

“Vivim d’això, com hi hagi un any en què no recullis”

Cap assegurança del món no indemnitzarà un bar quan els clients no entrin per la porta per consumir-ne les begudes. Tanmateix, els agricultors espanyols tenen un sistema d’assegurances agràries que compensa les pèrdues quan la climatologia es torça.

L’any passat, les gelades, les tempestes i la sequera van destrossar collites senceres de raïm per a vi, cereals, oliveres… Les companyies d’assegurances calculen indemnitzacions per valor de 725 milions d’euros, un 46% més que l’any anterior i el segon pagament més car de la història de l’assegurança agrària a Espanya.

Afortunadament, el nostre sistema està consolidat després de 36 anys d’història. Ha aguantat més que les crisis econòmiques i, avui, serveix de model a països tan avançats com els Estats Units o Alemanya. Cobreix, pràcticament, totes les situacions que puguis imaginar…

“El que es pot assegurar no és pot indemnitzar”

L’hivern coincideix amb la recol·lecció de l’oliva. És el moment per planificar com assegurar les collites. Normalment hi ha dos tipus d’assegurances agràries: la de tercers (cobreix incidències bàsiques com la pedra) i la de tot risc (per a qualsevol adversitat climatològica).

Un aclariment…

Les pòlisses agràries NO són cares, NO són enrevessades i NO són difícils de cobrar amb el nostre assessorament.

Els agricultors espanyols han modernitzat les seves explotacions i inverteixen (NO gasten) en assegurances. Així, garanteixen els ingressos anuals i trenquen la vecera (anys de produccions altes amb d’altres de dolentes).

Diuen els agricultors assegurats:

“És clar que compensa”

“Vivim d’això, com hi hagi un any en què no recullis…”

“Et proporciona seguretat”