Com desgrava la teva assegurança de salut

El 2016 és un bon any perquè un autònom o empresa obtingui un estalvi fiscal a canvi d’una assegurança de salut, gràcies als canvis en els pressupostos de l’Estat. Espanya disposa d’un dels millors sistemes de Seguretat Social del món, però les incerteses dels últims anys i els avantatges de la sanitat privada han propiciat el creixement d’aquestes pòlisses.

Els autònoms, els professionals liberals, etc. gairebé no ens podem posar malalts, ja que com diu el refrany “qui no treballa no menja ni va bonic el diumenge”; així que una assegurança de salut pot ser una bona aliada.

Com pot pagar un autònom menys impostos amb una assegurança de salut?

És una despesa deduïble per a l’autònom i la seva família, incloent-hi el cònjuge i els fills de menys de 25 anys. Cada membre es pot deduir fins a 500 € i, en conjunt, fins a un màxim de 4.500 €.

Com la dedueixen les empreses?

Quan una empresa protegeix els treballadors amb una assegurança de salut privada, repercuteix directament en l’impost de societats, ja que té consideració de despesa social i, per tant, es resta directament dels beneficis de l’empresa, cosa que propicia un estalvi fiscal.

D’altra banda, els treballadors només han de tributar-ho en la declaració de la renda en els casos en què l’assegurança superi els 500 €.

I els particulars?

A més dels avantatges que suposa tenir una assegurança de salut, per a tu i la teva família; en algunes comunitats autònomes també s’apliquen deduccions a particulars, com a Cantàbria, Aragó i les Balears.

Malgrat els estalvis, el més important és la teva salut, la desaparició dels temps d’espera, l’elecció d’especialista i centre, la segona opinió…

Si, a més, la teva pòlissa està acompanyada de beneficis fiscals, benvinguda sigui! Però informa-te’n abans a la nostra corredoria. Cada cas és diferent i aquí som especialistes a analitzar el teu.