Posa el teu cotxe a punt i… bon estiu!

Un dels principis indiscutibles de la feina és el descans, una cosa molt típica del bon temps i de les vacances. Probablement, viatjaràs amb cotxe durant els propers dies. No volem que ningú ni res t’espatlli els plans. Així que et donem 3 consells perquè tinguis el vehicle estigui a punt en mecànica, documentació i assegurances.

Revisions mecàniques

És imprescindible revisar el motor: fes-ho tu mateix o en un taller.

Has de comprovar els nivells de líquids (refrigerant, oli…) i l’estat dels pneumàtics (pressió i desgast).

Els elements de visibilitat (llums i parabrises) han de funcionar correctament.

L’amortiment i els frens han de respondre, i l’aire condicionat ha de funcionar de manera correcta.

Papers sempre a mà

Són obligatoris: el permís de circulació al dia, el carnet de conduir i la ITV actualitzada amb l’adhesiu corresponent.

A més, et recomanem: incloure-hi la pòlissa i l’últim rebut de l’assegurança del cotxe, la nostra Guia de declaració amistosa d’accident, l’informe europeu d’accidents i el número de telèfon d’assistència i atenció de l’assegurança.

Quina és l’assegurança correcta?

Millor a tot risc per a vehicles de menys de 6 anys. Després de complir aquesta edat, podria haver-n’hi prou amb una pòlissa a tercers, tot i que per una mica més aconseguiràs cobertures sanitàries i farmacèutiques per al conductor i els acompanyants, reparació de vidres, assistència en viatge i protecció contra robatori i incendi. Pregunta’ns a la nostra corredoria i t’explicarem com obtenir-les.

Per acabar, et recomanem distribuir adequadament l’equipatge i assegurar la càrrega si portes bicicletes o un cofre al sostre.

I no t’oblidis mai dels elements d’emergència: triangles, armilla i farmaciola de primers auxilis.