05/07/2024

Atenció pares! Compte amb l’estafa del “fill en problemes”.

Imagina rebre un missatge urgent del teu fill o filla dient que està en problemes i necessita diners immediatament. Quina angoixa! Els estafadors utilitzen WhatsApp i altres aplicacions de missatgeria per fer això, fent que el missatge sembli encara més real, aprofitant-se de les nostres emocions i amor pels nostres fills.

El més important és mantenir la calma i actuar amb prudència. Aquí tens alguns consells per protegir-te:

  • Verifica la identitat: Abans de fer res, pren-te un minut per trucar al teu fill o filla al número que utilitzes sempre. Així pots confirmar que realment és ell o ella qui està en problemes.
  • Comunicació directa: Fes preguntes que només el teu fill o filla podria respondre. Si notes que evita contestar o dona respostes vagues, desconfia.
  • Consulta: Parla de la situació amb algun amic o familiar. De vegades, una segona opinió pot ajudar-te a veure les coses amb més claredat.
  • Cautela: Mai comparteixis informació bancària ni facis transferències basant-te només en missatges de text o xats en línia, especialment si són inesperats o urgents.

La clau és no deixar-se portar pel pànic. Pren-te uns minuts per verificar la situació pot evitar que caiguis en aquesta trampa. Mantén-te alerta i protegeix els teus diners i tranquil·litat.