05/07/2024

El jugador silenciós en aquests Jocs Olímpics de París 2024

Aquest estiu, els Jocs Olímpics de París 2024 prometen emocions fortes. Més de 350 esportistes espanyols, juntament amb els seus equips de suport, es desplaçaran a la capital francesa per competir en les seves disciplines. Espanya debutarà en surf i també en futbol femení, afegint noves emocions a aquesta edició.

Els Jocs Olímpics no només són un espectacle esportiu, sinó també un complex desafiament logístic. Organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud requereix una planificació meticulosa, on les assegurances juguen un paper crucial, encara que discret. Assegurar a milers d’atletes i els seus equips implica una cobertura que va més enllà de les lesions esportives. Parlem d’assegurances que cobreixen des de cancel·lacions d’esdeveniments fins a interrupcions per causes majors, passant per responsabilitats civils i assistència en viatge.

Sabies que la FIFA va reservar 134 milions de dòlars només per assegurar els equips els jugadors dels quals es lesionessin en l’últim Mundial de Futbol? En els Jocs Olímpics, les xifres i cobertures són igual d’impressionants. Tot, des de les infraestructures fins als mateixos esportistes, està cobert. Les cames d’un davanter de futbol poden estar assegurades per gairebé 22 milions d’euros, una dada que il·lustra la importància d’aquestes cobertures.

A part de la seguretat dels atletes, els Jocs Olímpics també atrauen a milers d’aficionats de tot el món. Aquests esdeveniments generen una gran mobilització de persones, i amb això, la necessitat d’assegurances de viatge. Imagina que et desplaces a París per animar la teva selecció i, desafortunadament, tens algun accident o malaltia i necessites assistència mèdica. Una assegurança de viatge pot estalviar-te molts mals de cap i despeses imprevistes. Per exemple, una operació d’apendicitis a França pot costar 4.090 € i un dia d’hospitalització 781 €; si multipliques per deu dies, ja tens un total d’11.900 € de factura mèdica, sense comptar amb els desplaçaments de familiars si es necessiten per acompanyar o portar de tornada al lesionat.

L’organització dels Jocs Olímpics també enfronta riscos significatius, des de catàstrofes naturals fins a atacs cibernètics. Per a París 2024, s’espera enfrontar entre vuit i dotze vegades la quantitat d’intents de pirateig que a Tòquio 2021, cosa que destaca la importància d’una sòlida cobertura de ciberseguretat.

Les assegurances són el sistema més econòmic per anar protegit davant qualsevol circumstància, ja que l’asseguradora pagarà en nom teu a tercers o a tu mateix per resoldre qualsevol dany. Però cal contractar una bona assegurança o només tindràs paper. Consulta’ns!