05/07/2024

En patinet elèctric, les normes clares

Sí, ja s’ha aprovat el Projecte de Llei pel Govern i a partir d’ara, si tens un patinet elèctric, necessitaràs una assegurança obligatòria de Responsabilitat Civil. Aquesta nova llei busca equilibrar el transport urbà sostenible amb la protecció de les víctimes d’accidents causats per aquests vehicles. Això significa que tots els patinets elèctrics i altres vehicles personals lleugers, com aquells que van entre 6 i 25 km/h, hauran d’estar assegurats.

A més, hi haurà un registre públic d’aquests vehicles abans de gener de 2026. Això ajudarà a identificar i gestionar millor aquests mitjans de transport que cada cop són més comuns a les nostres ciutats.

I què passa amb les víctimes d’accidents? La nova Llei també millora les indemnitzacions i fa que el procés sigui més ràpid i just. Ja no serà necessari passar sempre per la via judicial, es facilitaran els informes mèdics i els atestats policials, i s’establiran terminis més curts per a la valoració mèdica.

Així que, si tens un patinet elèctric, NO t’arrisquis i protegeix-te davant possibles reclamacions, a més de sancions. Parlem i trobem la millor assegurança per a tu!

Categories