Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

“Agost madurador, setembre collidor”

“Sota la gran noguera que queia sobre la teulada, els cellerers rentaven, cantant, les botes amb un so fresc, sonor i pesat; passaven els trasbalsadors, amb la cama nua, amb les gerres de most o de sang de toro, vives i escumejants; i allà al fons, sota el cobert, els boters donaven cops buits rodons, ficats als nets encenalls olorosos…” (Platero i jo, Juan Ramón Jiménez)

Es calcula que 12.000 persones es desplaçaran a França per treballar com a temporers en la verema.

A Espanya la campanya abasta gairebé un mes de treball dur regulat per les nostres autoritats i protegit pel sector assegurador.

Amb els papers en ordre

Calamarsa, avaries a les màquines, treballadors lesionats… són incidències que pots anticipar fàcilment. Les assegurances obligatòries són:

  • Accidents de conveni. Per a accidents de treballadors.
  • Maquinària agrícola. Qualsevol vehicle de motor (com un tractor) ha d’estar assegurat sempre, així com la maquinària agrícola arrossegada (com un remolc). És obligatòria la RC per danys a tercers.

Altres assegurances aconsellables:

  • RC d’explotació (per reclamacions externes i robatori), patronal (desavinences amb treballadors) i productes (amb danys a tercers).
  • Assegurança agrària del raïm: cobreix les inclemències del temps com la gelada, la pedra i les inundacions. Tanmateix, cal tenir molt en compte els terminis per contractar aquestes cobertures, ja que són limitats en el temps, precisament pel temps…

El setembre fa olor de vi i té gust de vi. Que tinguis bona collita!