Així serà la “desescalada” dels campaments d’estiu més segurs de la història: “Acampades anti-Covid-19”

Aquest estiu els campaments seran confinaments a cel obert amb controls exhaustius de les persones que hi entren i en surten. El Col·lectiu Nacional de Campaments d’Estiu ha redactat un “protocol segur”. El primer requisit és una “declaració responsable dels pares” en què garanteixin que el menor no ha tingut contacte amb malalts de coronavirus i que no presenta símptomes quan arriba al campament.

Fases de desescalada

En fase 1 es permetran activitats a l’aire lliure amb 50 infants del mateix municipi, amb un monitor per cada sis menors, durant 4 hores, sense menjar ni sopar.

En fase 2 hi podran participar 80 infants de la mateixa província, amb activitats també en espais tancats (i ventilació constant). Es permetrà dormir amb una ocupació del 50% i una persona per llitera. En fase 3, hi podran assistir fins a 100 infants.

Assegurances per llei

Tots els campaments han de contractar una assegurança de responsabilitat civil que garanteixi: assistència sanitària i accidents dels participants, i responsabilitat civil de l’organitzador, dels monitors i dels aliments i les begudes que prenguin.

Aquest any es posarà èmfasi en les mesures de prevenció higienicosanitàries i s’intentarà crear “espais protegits de covid-19”.

Perquè els teus menuts estiguin protegits.

Categories