02/01/2023

Així vaig cobrar la meva assegurança de vida i encara soc viu

No ho sabia, però els vius també podem cobrar l’assegurança de vida. Em dic Joan i, en el meu cas, he cobrat a causa d’una malaltia que va derivar en invalidesa. Gràcies a l’afany del meu corredor d’assegurances per incloure la invalidesa quan fa uns anys vaig contractar l’assegurança de vida, ara he pogut tenir els diners necessaris per fer les obres al meu habitatge per adaptar-la al meu problema de mobilitat i per a l’ajuda que necessito per a les meves cures, i també per tenir un matalàs econòmic per afrontar, durant un temps, la nova situació econòmica que patirà la meva família sense els meus rendiments. Aquest problema no només ens afecta a tota la família emocionalment, també haurem d’afrontar la nova realitat personal i econòmica. En aquest cas, la meva assegurança ha garantit els ingressos necessaris per a la nostra supervivència.”

Espera el millor, però prepara’t per al pitjor

L’assegurança de vida és un contracte que paga una indemnització a una persona beneficiària o a diverses. En aquest cas, la persona beneficiària és en Joan (la persona prenedora), però també podria ser la seva família o qualsevol altra persona designada per en Joan.

De vida, només n’hi ha una: cuida-la, cuida’ls

Reflexiona sobre aquests beneficis i, després, decideix:

  • Garanteixes uns ingressos en cas de malaltia, invalidesa o mort per a tu o la teva família.
  • No podran embargar la teva indemnització, encara que deixis deutes pendents.
  • Pot suposar beneficis fiscals.

Un dubte, es pot cobrar més d’una assegurança de vida?

Per descomptat! De fet, una persona es pot protegir amb diverses assegurances. Per exemple: una de vinculada a la hipoteca que liquidarà amb el banc, una altra que pot oferir l’empresa en què treballa com a retribució i una altra de pròpia per completar una bona indemnització que garanteixi la seva supervivència econòmica en cas de malaltia greu o invalidesa i la de la seva gent si falta.

Com sabré si un familiar directe la tenia en el moment de morir?

Consultant el registre d’assegurances de vida que depèn del Ministeri de Justícia. Allà guarden les dades durant 5 anys. Compte! No et facilitaran el nom de les persones beneficiàries, però sí el de la companyia d’assegurances. Hauràs d’anar a la companyia per saber si estàs designat com a tal.