09/06/2023

ALERTA ROJA: ja n’hi ha prou d’INCENDIS!

És una tasca en la qual hem de col·laborar tots, perquè, en el 96% dels casos els incendis són provocats per l’ésser humà i, la majoria de vegades, de manera intencionada.

El perniciós “triangle del foc” se sosté en tres pilars: la calor (abundant a Espanya), el combustible (arbres i brossa) i un oxidant (que normalment és l’oxigen).

Negligència és llançar una burilla a terra. Accident, una crema incontrolada de rostolls. I canvi climàtic, una causa natural que configura un paisatge sec i inflamable.

Per alterar el comportament dels incendis forestals, cal netejar els matolls, les plantacions abandonades i les àrees protegides. Bàsicament, els terrenys abandonats pels seus amos.

Assegurances “apagafocs”

Prevenir grans incendis costa 2.000 € per hectàrea i apagar-los, 19.000 €. Et proposo un compromís amb la natura. Només has de protegir la teva empresa, casa teva, les persones que estimes, les teves terres. Quan estem coberts i es produeix un desastre natural, les assegurances injecten fons de reconstrucció.

Potser no ho percebem, però darrere de cada assegurança de cotxe, de llar, del camp… s’amaga una petita quantitat amb la qual el Consorcio de Compensación de Seguros indemnitza per danys i perjudicis. Així, costa barat viure molt tranquil. Assegura’t!