04/02/2019

Assegurances de vida i hipoteques: no et deixis coaccionar pel banc

No ens cansem de recordar-ho: els bancs no et poden obligar a contractar una assegurança de vida vinculada a la teva hipoteca. Ho recull una directiva europea (2014/17/UE) i també a l’actual Llei Hipotecaria espanyola.

El banc et diu: “Contracta amb nosaltres aquestes assegurances i et reduïm els interessos de la hipoteca”. Mentida! Els productes que ofereixen els bancs solen ser més cars a canvi de les mateixes prestacions, o fins i tot de menys. I el que és pitjor, no ofereixen tota la informació necessària per saber què contractes realment.

Amb la hipoteca no és obligatori contractar una assegurança de vida, ja que la llei només obliga a subscriure una assegurança de llar amb cobertura d’incendis per un import de reconstrucció igual a la quantitat que deguis al banc.

L’assegurança de vida és molt recomanable per afrontar circumstàncies especials (atur, malaltia) o mort (en aquest cas, la família quedaria alliberada de la càrrega).

Si vols cancel·lar les teves assegurances amb el banc perquè has trobat opcions millors, has d’enviar un burofax a la companyia d’assegurances i a l’entitat financera amb un mes d’antelació i subscriure una altra pòlissa aquell mateix dia.

Així de senzill. Com ja saps, a la nostra corredoria et podem assessorar adequadament.