04/02/2022

Catàstrofes a tot risc

Avís per a navegants: les catàstrofes climàtiques s’han multiplicat per cinc l’últim mig segle. A partir d’ara seran més freqüents i greus per culpa del canvi climàtic: patirem més onades de calor, forts temporals, incendis forestals i sequeres. En definitiva, fenòmens meteorològics extrems més freqüents i intensos, amb tot el que això comporta.

El 2019 les DANA van inundar Espanya, el 2020 ens va arrasar el temporal Gloria, el gener del 2021 el Filomena va pintar els carrers de blanc i hem tancat l’any amb el volcà de La Palma. Només el cost d’aquestes catàstrofes suma 13.000 milions d’euros.

La bona notícia és que els sistemes d’alerta a temps han salvat moltes vides. I també que les assegurances et protegeixen davant de fenòmens naturals. T’ho expliquem:

  • Pluja: dels danys directes experimentats per l’efecte de l’aigua en els teus béns assegurats, se n’ocupa la teva assegurança.
  • Inundació: dels danys materials provocats pel negament del terreny a conseqüència de l’acció directa de les aigües de pluja, el desglaç, els desbordaments o embats del mar, se n’ocupa el Consorci de Compensació d’Assegurances.
  • Vent: dels danys per vents de més de 120 km/h, se n’ocupa el Consorci de Compensació d’Assegurances. Dels danys per vents de menys de 120 km/h, se n’ocupa la teva assegurança.
  • Sequera: dels danys provocats a collites i arbratges assegurats a conseqüència de les sequeres, se n’ocupa Agroseguro.
  • Gelades: dels danys en els cultius de les collites i els arbratges assegurats, se n’ocupa Agroseguro.
  • Calamarsa: dels danys provocats per l’efecte directe de la calamarsa, se n’ocupa la teva assegurança.
  • Neu: dels danys per efecte directe de la neu, se n’ocupa la teva assegurança.
  • Terratrèmols i sismes submarins, així com erupcions volcàniques: és el Consorci de Compensació d’Assegurances qui s’ocupa d’indemnitzar pels danys materials sobre els béns assegurats i també pels danys personals de les persones assegurades.
  • Llamps: dels danys produïts, sobre béns i persones assegurades, per l’impacte directe d’un llamp, se n’ocupa la teva assegurança.

Així et protegim. La nostra corredoria d’assegurances s’ocupa de les teves preocupacions. Apropa’t a les nostres oficines i t’ho expliquem.