Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Com es pot morir a Internet i no deixar-hi la pell

Un dia molt llunyà morirem en el món real 1.0, però continuarem vius en el virtual 2.0. Els nostres successors se les hauran d’empescar per resoldre la nostra herència digital. L’any 2098, Facebook tindrà més persones mortes que vives. Què passarà amb les teves xarxes socials, els documents al núvol, els correus electrònics, les fotos, les claus bancàries, les botigues digitals…? Imagina que ets un influencer, o que vens a través d’Amazon i obtens ingressos d’Internet, o que has comprat bitcoins.

Testament digital

Algunes assegurances de defunció inclouen garanties que s’ocupen de resoldre aquests problemes. Com?

La companyia d’assegurances eliminarà el teu rastre digital i transferirà els arxius del núvol als hereus. Apple, Google, PayPal, Twitter, Outlook, Amazon o Dropbox, entre d’altres, ja han activat protocols per facilitar aquest canvi. Facebook, per exemple, permet eliminar el perfil, convertir-lo en un compte commemoratiu o que sigui administrat per un hereu.

S’hauran de cancel·lar els contractes. Llavors, els continguts digitals de pagament desapareixeran i els beneficiaris no en podran gaudir. Caldrà nomenar un marmessor digital perquè accedeixi als teus comptes, recuperi les claus i presenti el certificat de defunció quan calgui.

Segons les lleis espanyoles, el testament empara tots els béns (analògics i digitals). Et recomanem que el teu testament tradicional també inclogui el digital (molt de compte, perquè el testament en línia no existeix, només el que se signa davant d’un notari).