07/03/2022

De cap a peus

Sabies que no pots conduir amb cap d’aquestes peces perquè t’exposes a una multa de 200 €. El Codi de Circulació t’obliga a “mantenir llibertat de moviments” al volant.

Quan pugis al cotxe en un matí fred, encén la calefacció i espera que arribi als 20°. Un abric gruixut en el conductor o en els nens de la cadireta en limitarà els moviments, però, a més, és més perillós, un nadó amb l’abric posat no està tan ben subjectat a la “cadira de cotxe”: treu-li l’abric, corda-li el cinturó i posa-li una manteta per sobre.

Però, què passa amb els guants? El teixit d’alguns guants rellisca quan agafes el volant i, generalment, perds sensibilitat a les mans per controlar el cotxe i regular el quadre de comandaments. Segons informa la DGT, igual que passa amb el calçat de sola gruixuda, els pedals no els notes igual i no controles tan bé la trepitjada.

La llibertat de moviment, assegurar el camp de visió i el sentit comú no només evitaran que et multin, sinó que protegiràs la teva vida, la dels teus i la dels altres.