07/10/2022

De patidor a savi en 3 minuts

Un lama tibetà explica: “Els ximples pateixen els problemes, els llestos resolen els problemes i els savis prevenen els problemes”.

Por de morir o por de viure? No sabem quan, però, encara que mirem cap a una altra banda, “d’aquí no en sortirà ningú viu”. Tenim por de les malalties, de la vellesa, de perdre els nostres éssers estimats.

Ens aferrem a afeccions que no ens pertanyen, que són efímeres. Pares i mares, parella, fills i filles… no són propietat nostra i els hem d’acceptar tal com són.

Mirem el retrovisor del passat i pensem que el millor encara ha de venir. Per què t’aixeques cada matí? Per complir els teus somnis. La vida és un regal que hem d’aprofitar aquí i ara. Quan vivim de la millor manera possible, l’acte més simple el convertim en una obra d’art. Gaudeix cada dia, que cada minut amb un ésser estimat sigui memorable.

En el teu viatge, travessaràs corbes, pujaràs pujades costerudes, reduiràs la velocitat i també acceleraràs. Triar un camí de plenitud depèn de tu.

Com està el got de la teva vida: mig ple o mig buit? Jo el prefereixo mig buit i haver gaudit del que he begut i estar preparat per degustar el que queda.

Els budistes parlen del karma, la llei de l’acció-reacció: el que és bo engendra bondat. Creuen en el servei a les persones.

Quin millor acte d’amor hi ha per a la teva família que estalviar-los un problema i deixar pagat el teu enterrament? Una assegurança de defunció a mida s’ocuparà de les despeses i els tràmits incòmodes mentre la família compleix els teus últims desitjos. T’estaran agraïts per haver alleugerit el seu dolor i la seva butxaca. La màxima d’una vida lliure és una mort lliure: lliures per viure, lliures per morir.

A Mafalda, en Carlitos reflexiona:

  • Algun dia tots estarem morts —Snoopy.
  • Cert, però la resta de dies, no —Carlitos.

Aprofita’ls!