05/09/2022

Diari d’un Erasmus

Acabo d’aterrar a l’aeroport i el primer que sento és solitud. Em va costar desfer les abraçades de les meves “persones preferides” i sé que els trobaré a faltar. Estic sol, amb 100 € a la butxaca i una targeta de crèdit que penso racionar.

D’altra banda, confio en les meves possibilitats. Vull conèixer noves cultures, practicar i aprendre idiomes i relacionar-me amb la gent. Seran certes les festes de 6 dies a la setmana? I els enamoraments sobtats, les aventures i els amics eterns? Faré un viatge cada cap de setmana?

Por, jo? Ha, ha, ha

Abans de sortir, el meu pare va dir: “viatja amb bons llibres, que jo et contracto una bona assegurança per a estudiants a l’estranger. No volem ensurts.”

És costum que els estudiants viatgin fora durant els últims cursos aprofitant programes tipus Erasmus, Leonardo o altres intercanvis. Però un accident, una malaltia, un dany a un tercer o un imprevist familiar quan ets fora de casa poden ser molt cars.

Durant la teva gran experiència formativa a l’estranger…

És imprescindible que tinguis una assistència mèdica que puguis arribar sense problemes fins a 1 milió d’euros (incloses l’assistència psicològica i la fisioteràpia), trasllats i estades de l’estudiant i acompanyants, repatriació, equipatges, responsabilitat civil, accidents i cobertura covid-19. A més de les anteriors, la nostra assegurança ESTUDIANT té garanties específiques, com ara tractaments odontològics d’urgència, reincorporació al curs per trasllat sanitari, protecció dels teus equips informàtics i dispositius, despeses d’òptica, despeses d’enviament d’equipatge al teu domicili per trasllat sanitari o indemnització per pagar el curs, indemnització per pèrdua de matrícula, indemnització per pèrdua de classes, imprevist familiar amb repatriació i reincorporació posterior al viatge d’estudis, etc.

Tu només: has d’aprendre a valdre’t per tu mateix, fer amics per sempre, aprendre un altre idioma, viure i aprendre una cultura diferent, sortir de fest, viatjar, completar el teu expedient acadèmic, millorar el teu currículum, convertir-te en ciutadà europeu i gaudir de la millor experiència de la teva vida.

Nosaltres ens ocupem de totes les altres coses.