04/11/2022

El que el meu pare em va ensenyar i l’assegurança em va estalviar

“Hola, soc en Manel i he perdut el meu pare. Ell no va parlar mai d’herència, però ens va llegar una ‘fortuna’. Recordo les excursions amb cotxe sense aire condicionat i sense mòbil, cantant amb els meus pares; els jocs amb les meves germanes; i les discussions que acabaven en petons i abraçades de reconciliació. Ens va ensenyar el respecte amb afecte, a treballar junts i a compartir les nostres experiències, preocupacions i anècdotes del dia durant els àpats. Vam aprendre l’art de la paciència i la reflexió i vam prendre nota dels seus consells per resoldre problemes. Li agraeixo els béns materials que ens ha deixat, però, sobretot, admiro el seu exemple.”

Els pares d’en Manel eren molt ordenats i guardaven els papers importants en una carpeta blava. Allà hi havia el testament i el “rebut dels morts” que van contractar el 1977: tot ben lligat. A part de pagar l’enterrament, la làpida i l’esquela del diari, l’assegurança de defunció va gestionar tots els tràmits. “Nosaltres pràcticament ni ens en vam assabentar. Havíem començat el nostre dol”.

  1. Es va ocupar d’aconseguir el certificat de defunció, diversos certificats per poder fer totes les gestions.
  2. Va fer la inscripció al Registre Civil, dins de les 24 hores següents a la mort del meu pare, i va gestionar la llicència d’enterrament.
  3. Va sol·licitar el certificat d’últimes voluntats al Ministeri de Justícia per comprovar possibles modificacions testamentàries.
  4. I, alhora, va sol·licitar el certificat d’assegurances per comprovar si hi havia alguna pòlissa de vida o accidents.

L’assegurança de defunció s’ocupa de gestionar tots els tràmits necessaris després de la mort d’una persona i així tancar l’últim pas de la seva vida i, per descomptat, alleujar aquest tràngol als éssers estimats. Però, a més, una assegurança de defunció també pot fer el trasllat nacional i internacional, ajudar amb la gestió del dol, oferir un servei d’orientació telefònica i ajuda a domicili, elaborar testaments en línia i de final de la vida digital…

En Manel i les seves germanes van rebre molt, molt…

“Els diners van i venen; però la responsabilitat, el compromís i l’honestedat que vam aprendre dels nostres pares no s’oblida mai.”