02/01/2023

“El que gastes amb bicicleta ho estalvies en salut”

Pot ser que aquest Nadal els Reis Mags portin al teu fill o filla una bicicleta d’últim model amb casc, llums i reflectors, cadenat electrònic, retrovisor i, fins i tot, un localitzador GPS antirobatori.

Un bonic obsequi saludable i ecològic. La bicicleta no necessita combustible. Com més es fa servir, més s’enforteixen el teu cos i la resistència física. Però… estaran segurs mentre la porten? I la teva butxaca…? Sí, sí, la teva butxaca.

Com pots transformar un regal 10 en un regal excel·lent?

A Vilafranca del Penedès una adolescent de 17 anys circulava amb bicicleta a tota velocitat. No va frenar al pas de vianants i va atropellar una dona. La víctima va patir ferides i li van quedar seqüeles de deficiència auditiva, vertígens i va haver d’abandonar el seu esport preferit, el futbol.

Els pares de l’adolescent van ser condemnats a pagar 26.370 € i, com que NO tenien una assegurança de responsabilitat civil, van haver de pagar aquest import de la seva butxaca; si l’haguessin tinguda, la companyia d’assegurances hauria pagat l’import total.

Després de la sentència, van comprovar, a males, la importància de contractar una assegurança per a bicicletes i patinets elèctrics, per un cost de tan sols uns 40 euros, que evita “posar en perill la nostra economia pels accidents amb danys materials o lesions personals que puguem ocasionar els adults o els menors que portem aquest tipus de mitjans de transport.

Les coses els passen als altres fins que et passen a tu

La nostra recomanació és que asseguris la TEVA responsabilitat civil com a propietari i/o usuari de bicicletes o vehicles de mobilitat personal fins a 25 km/h (patinets, segways, hoverboards, monocicles, etc.). Ho pots fer contractant una assegurança de mobilitat individual o mobilitat familiar, i ja et podràs moure per la ciutat sense por del que pugui passar. Els professionals de l’assegurança com nosaltres disposem d’ofertes a partir de 35 € l’any.

Moral: “Qui camina bé, acaba bé”.