07/03/2022

“Els tatuatges són les històries del teu cor, escrites a la teva pell”, Charles De Lint

Un tatuatge no és un element decoratiu corporal actual i innovador, sinó que es tracta d’una pràctica mil·lenària que s’ha dut a terme des de múltiples cultures i també múltiples estils i formats. Aquestes obres d’art fetes a la pell han passat per diferents etapes, en algunes no han estat ben vistos, en d’altres se’ls ha atorgat un valor màgic, també se’ls ha donat un ús religiós. Han estat utilitzats com a elements protectors i, per descomptat, comptadors d’històries, mantenidors de records, declaracions d’intencions, homenatges i opinions… Fins i tot amb finalitats identificatives.

Des de finals del segle xix, quan es va inventar el tatuatge elèctric i van aparèixer noves tècniques, més segures, són moltes les persones que han decidit cedir la seva pell a aquesta forma d’art. Però, dins de les noves tècniques i materials que proporcionen aquesta seguretat, hi ha també la protecció del sector assegurador.

Així doncs, amic tatuador, estigues tranquil, que tenim assegurances per a “gustos, colors.”

  • RC professional: protegeix davant les reclamacions de la teva clientela pel treball realitzat directament sobre seu.
  • RC d’explotació: protegeix davant les reclamacions que et puguin interposar tercers, independentment de si són clients o no.
  • RC productes: protegeix pels danys produïts derivats dels materials i els productes utilitzats, així com de les al·lèrgies que aquests puguin causar.

És molt important que sàpigues que l’assegurança et cobrirà sempre que compleixis la normativa vigent per a aquest tipus d’activitat professional, tant si ets treballador autònom com si tens un estudi de tatuatge com a empresa.

La teva pell és la tela, la màquina és el pinzell i qui tatua és l’artista que farà l’obra fidel.