12/12/2022

En Pep, en Cesc, l’Elena i 13 més, tirats a la carretera

En Pep viatja amb la seva dona i els dos nets. La seva filla Elena va darrere amb la parella i les bessones. El seu altre fill, en Cesc, és l’últim de la caravana familiar i porta els seus sogres. Passaran aquest Nadal a la casa del poble. Quan surten de l’autovia, 100 metres abans d’entrar a la rotonda, en Pep frena bruscament i l’Elena hi xoca per darrere; el seu germà Cesc també xoca amb Elena. Al final, col·lideixen en cadena sis vehicles.

Qui paga i qui cobra?

En principi, la culpa és d’en Pep, el primer conductor. La seva assegurança haurà d’assumir tots els danys personals (tant si són parents com si no ho són) i els danys materials dels QUI NO SÓN FAMÍLIA. La companyia d’assegurances podria obrir una investigació posterior i decidir. Però…

Per què l’assegurança no cobreix un accident familiar?

Per evitar els intents de frau. Entre parents és molt fàcil posar-se d’acord, pactar un cop i cobrar una indemnització que et deixi el cotxe com nou.

Tanmateix, l’assegurança SÍ que s’ocuparà dels altres cotxes. Tot i que, alerta!

No totes les assegurances d’assistència en viatge són iguals

Poden cobrir gairebé qualsevol imprevist: avaries, reparació in situ, remolc, transport alternatiu, allotjament en hotel, enviament de recanvis, despeses mèdiques, repatriació i assistència internacional.

Però cada assegurança i cada cobertura marca les seves excepcions. Per exemple, uns poden oferir grua des del quilòmetre 0 i d’altres, no. La cobertura pot ser només a Europa o internacional. Et facilitarà un cotxe de substitució o no. Simplement t’has d’assegurar que aquestes cobertures efectivament estan contractades. També t’aconsellem que, en cas que necessitis grua i transport, només agafis el que t’envia la teva companyia d’assegurances, ja que pot ser que el d’una altra empresa no estigui cobert. PORTA SEMPRE EL NÚMERO DE TELÈFON D’ASSISTÈNCIA, nosaltres te’l facilitem quan contractes la pòlissa; grava’l al mòbil i, a més, anota’l a la teva documentació.

L’assistència en viatge és imprescindible si vols acabar el teu desplaçament sa i estalvi sense pagar més. Si no saps com aconseguir-ho, TRUCA’NS.