03/07/2023

Erupció del volcà a La Palma: gairebé, gairebé pagada

El Consorcio de Compensación de Seguros ja ha abonat 232,4 milions d’euros a les persones assegurades afectades per l’erupció volcànica de l’illa de La Palma, que suposa el 97,5% de les 12.761 sol·licituds rebudes.

La major part dels danys es van produir en habitatges i comunitats de propietaris (193 M/€). La resta van afectar automòbils, comerços, hotels, oficines i indústries. El municipi més perjudicat va ser Los Llanos de Aridane, amb gairebé la meitat de les sol·licituds d’ajuda i amb 168,84 M/€ d’indemnitzacions abonades.

Esdeveniments greus com el de La Palma ens recorden la importància d’assegurar el teu patrimoni. Sense les assegurances, l’illa no es podria reconstruir al més aviat possible. No només es tracta d’assegurar els teus béns, ja que no només són “coses”, una casa, un cotxe, el teu local de negoci… Es tracta de la teva vida. Un volcà, una inundació, un terratrèmol… són desastres naturals que, per desgràcia, es produeixen, es poden preveure, amb més o menys temps d’antelació, però no es poden evitar. Però si a més de viure un desastre d’aquesta mena, et trobes amb tota la teva vida destrossada, com te’n refàs? Assegura el que més t’importa.

Des de la nostra Corredoria felicitem el Consorcio, ja que una vegada més ha demostrat que la tasca del sector assegurador és imprescindible per protegir el nostre patrimoni.

 

Foto «Wikimedia Commons» / CC BY-SA 4.0