10/10/2023

La bonica capa morada més cara del món

Per aconseguir-ne un quilo pur, que costa 10.000 €, calen 250.000 flors. L’anomenen “or vermell” i és molt apreciat per l’aroma i el sabor que aporta al risotto milanès, al curri del Caixmir i, per descomptat, a la paella valenciana, al tojunto de Ciudad Real o a les bones patates a la importància. També s’ha fet servir com a fragància, com a tinta i, fins i tot, com a fàrmac i afrodisíac.

Per cert, el safrà pateix tantes falsificacions com la roba de luxe. Saps com reconèixer el que és autèntic? El bri està esfilagarsat en un extrem. Olora’l i posa-te’l a la llengua. Té un gust dolç i amarg alhora. El fals conserva poca aroma i sabor.

Al nostre país el van introduir els àrabs. Tenim el millor safrà del món i en som el segon país productor de tot el món. D’aquí la necessitat d’assegurar-lo.

Aquest any, les subvencions agràries han assolit els 317,7 milions d’euros. Una bona assegurança evita pèrdues per imprevistos del clima que podrien arruïnar la teva explotació. Garanteix la recuperació de les teves inversions i preserva el teu negoci agrari. Si tens dubtes sobre com contractar-la, consulta’ns: sempre del teu costat.

 

Depósito Legal M-41589-2012 Edita: E2K Global