04/04/2022

La salut no té preu i qui l’arrisca és un neci

En Pere encara no la volia. Eren joves, les 2 nenes massa petites, però la Maria es va entossudir a contractar una assegurança de salut per a la família. Li va explicar els seus arguments i li va recitar el refrany del nostre titular. Avui, 25 anys després, en Pere no se’n penedeix i recomana aquest complement tan “saludable” de la nostra Seguretat Social.

Saps com funciona una assegurança de salut?

Aquesta assegurança t’encaixa com l’anell que en Pere li va posar al dit a la Maria: a la mida de les teves circumstàncies.

  1. Decideix les cobertures. Pensa en quin moment de la teva vida necessitaràs atenció d’urgències, trasllat en ambulància, assistència primària o especialitzada, diagnòstics i medicacions, tractaments especials o trasplantaments, pròtesi i implants.
  2. Vols un “tot inclòs”? Amb assistència completa (hospitalària i extrahospitalària) o, de moment, la prefereixes sense hospitalització? Aquesta seria l’opció extrahospitalària.
  3. Quina modalitat t’interessa més? Utilitza el quadre mèdic i la companyia d’assegurances n’abona directament les despeses, dins d’aquesta modalitat fins i tot en pots triar una de més econòmica a través d’un sistema de copagament, en què tu et fas càrrec d’una part dels costos (si utilitzes l’assegurança) a canvi d’una quota més barata. O directament, pots triar una modalitat de reemborsament, tu tries els metges i els centres hospitalaris, et fas càrrec del pagament i, després, l’assegurança et torna la despesa (o part d’aquesta, segons el que hagis pactat).

Encara et queden dubtes? Visita’ns i els resolem.