02/08/2022

La teva pell és per a tota la vida i té memòria. Protegeix-la!

“Tinc 25 anys i, com qualsevol noia jove, sempre m’ha encantat prendre el sol, sobretot quan vaig començar a interessar-me per la moda. Llavors va ser quan vaig començar a prendre el sol com una boja i a cremar-me”.

A la Montse no li importaven les reprimendes de la seva mare per no posar-se crema protectora. Un dia li va créixer una taca a la cama. Al dermatòleg no li va agradar l’aspecte que tenia: semblava un melanoma.

“No tenia ni idea del que era, però per la cara de la meva mare i la del metge sabia que no era una bona notícia”.

La Montse no va pactar amb el sol i el sol es va convertir en el seu enemic. Si tens la pell blanca, ets ros o pèl-roig i tens els ulls clars, protegeix-te encara més. Mantén-te a l’ombra de 10 del matí a 4 de la tarda. Porta roba llarga, ulleres de sol i posa’t crema bronzejadora amb protecció superior a 30. No utilitzis bronzejat artificial i explora la teva pell a la recerca de taques. No oblidis mai que la pell, a més de ser l’òrgan més gran del nostre cos i el més exposat, també té bona memòria i recorda les hores que has estat al sol.

A la nostra corredoria ens pregunten si una assegurança de salut inclou els dermatòlegs. Sí, per descomptat! Alguns dissenyen programes de prevenció i fins i tot s’ocupen de les revisions de les pigues que varien de forma i mida.

Els especialistes de l’assegurança també diagnostiquen i curen les afeccions de la pell, les mucoses, els cabells i les ungles. Fins i tot atenen altres patologies com la caiguda dels cabells, herpes, fongs…

El nostre consell: ves amb compte amb la pell i davant de qualsevol taca acudeix a l’especialista. Si no saps com fer-ho, consulta’ns, podem revisar el teu quadre mèdic i les opcions de reemborsament.