Les pensions d’avui no es podran pagar demà

La Seguretat Social acumula pèrdues de 100.000 milions del 2010 al 2018. El Tribunal de Comptes alerta que Espanya ha de resoldre un problema de sostenibilitat financera de “caràcter estructural”.

El 2020, els danys de la COVID-19 han reduït els ingressos a la Seguretat Social en proporcions similars a la caiguda del PIB. Les despeses continuen creixent per les jubilacions de la generació del baby-boom, l’augment de l’esperança de vida i el descens de la natalitat.

Vivim més preocupats per la jubilació, els joves ni tan sols es plantegen que hi puguin optar el dia de demà i les persones madures de 45 a 54 anys tenen un veritable preocupació i necessitat de prendre decisions ara, ja que més endavant és possible que sigui complicat.

Les pensions no són pagables, ni sostenibles, ni suficients.

Durant els mesos de confinament hem reflexionat sobre el futur. Hem après que “la salut és el primer”. La salut és un problema de temps que es resol amb atenció ràpida, ara el nivell de saturació i els retards en les proves i els diagnòstics en la Seguretat Social són molt superiors. Hi ha alternatives amb les assegurances privades, i el moment de contractar-les és quan estem bé, després tot es complica.

La segona reflexió és: com podem garantir el nostre nivell adquisitiu.

El Govern d’Espanya ha creat el grup “Longevidad” amb 100 experts que dissenyen l’“Espanya 2050”. Un d’aquests experts és José Antonio Herce, que assegura que “les pensions, tal com estan pensades avui dia, no es podran pagar: necessitem canvis que facin que les pensions siguin pagables, sostenibles i suficients”.

Quan la nostra vida laboral acabi, necessitarem un complement: tenir dissenyat un pla B que iguali els nostres ingressos. És complicat triar una assegurança mèdica, un pla d’estalvi o un de jubilació que s’adeqüin a la capacitat d’estalvi, compromisos econòmics, responsabilitats familiars o edat, 30, 40, 50 anys? Hi ha solucions que s’adapten a cada persona. Necessites un professional que t’assessori.

A la nostra corredoria tens a la teva disposició persones expertes que et poden orientar per triar l’opció que s’adeqüi més i millor a les teves circumstàncies personals i necessitats.