06/07/2022

Millor tenir-ho i no necessitar-ho. Mira que llesta que va ser la Pepa

La Pepa regenta una petita fleca on ven de tot: begudes, fruita seca, una mica de fruita, llaminadures… És una romàntica a qui li agrada xerrar amb els clients, conèixer-ne les opinions, respondre’n les preguntes… Treballa moltes hores, però li va bé, força bé.

Dilluns van obrir una rasa davant de la botiga perquè han començat obres al carrer. Sense voler, una excavadora va colpejar una canonada i li van tallar l’aigua. Zas!

Aquest matí ha trucat desesperada a la corredoria. L’hem tranquil·litzada perquè la seva assegurança de comerç inclou el lucre cessant. Què és això?

Una garantia que t’abona els diners que hauries d’haver guanyat si no s’hagués produït l’accident. Actua quan es produeixen goteres, ruptura de vidres, incendis o obres a la via pública. També indemnitza la persona propietària del local si la Pepa està de lloguer i no pot pagar (que no és el seu cas).

Mentre la fleca estigui tancada, l’assegurança li ingressarà una quantitat igual a la que hauria guanyat treballant. Es calcula a partir dels ingressos previs a l’accident multiplicats pels dies que els deixa de percebre, i és el capital que va contractar “per si de cas”, perquè els “per si de cas” passen.

Per cobrar, la Pepa ha d’explicar i demostrar què ha passat. Ha de presentar la comptabilitat d’anys precedents. Un pèrit ho valorarà i… cobrarà fins que el problema estigui resolt.