Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis de l'ús i mesura del nostre lloc web per millorar els nostres serveis. Si continueu navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més información.

Navegar per Internet sense salvavides?

Fas servir Google? Tens perfil en alguna xarxa social? Comparteixes fotografies per telèfon? Mires Netflix? Escoltes Spotify? Llavors ets una ”persona digital”.

Parlem a cotxes autònoms. Processen dades amb escàner de làser, radars de detecció, càmeres de vídeo, GPS de navegació… I condueixen sols. Potser encara no l’has comprat, però el teu vehicle actual funciona amb una clau que emet senyals d’obertura i incorpora bluetooth per enllaçar el telèfon.

Probablement, a la teva feina també feu servir WhatsApp, teniu compte de correu electrònic, navegueu per Internet i, a més, tots pugeu arxius al núvol i també en baixeu i no sempre bloquegeu els ordinadors.

L’ànima d’Internet

Internet ha democratitzat la informació al servei de la societat. Darrere de cada encert digital hi ha persones que van somiar en un món millor. Però Internet també amaga ciberdelinqüents que provoquen 12 denúncies per hora només a Espanya.

La pregunta no és per què t’embarques en el mar d’Internet sense salvavides, sinó quan t’atacaran? Protegeix els teus accessos, revisa’ls periòdicament i contracta una ciberassegurança. Quan t’ataquin, et protegirà de les estafes de phishing, dels robatoris d’identitat i dades, de les negligències… i, sobretot, dels perjudicis que puguis causar a terceres persones.

“Només hi ha dos tipus d’empreses: les que han estat hackejades i les que ho estaran”. Robert Mueller (director de l’FBI).