04/11/2022

No apaguis el llum, Maria Llum

No tenim febre, però més de 80.000 cases i empreses espanyoles van instal·lar l’any passat plaques solars amb una potència equivalent a un reactor nuclear. Un client ha visitat la nostra corredoria i ens ha preguntat si es poden assegurar les plaques solars.

Oi tant! Però, alerta! Quan les instal·lis, vine a informar-nos-en, perquè les plaques es poden considerar continent en algunes companyies (ja que formen part de les instal·lacions fixes), o bé es poden considerar contingut en altres companyies (ja que formen part del mobiliari i els estris). I aquesta distinció és fonamental a l’hora d’assegurar les teves plaques (i bateries) solars.

En qualsevol cas, SEMPRE, SEMPRE cal notificar-ho a la companyia, com qualsevol alteració de la pòlissa, però aquesta, en concret, és una gran inversió econòmica, de manera que no pot quedar fora de cobertura. És important que s’inclogui en l’assegurança de la llar a través de les garanties següents:

  • Danys materials com una ruptura.
  • Danys elèctrics. Per exemple, problemes en la instal·lació elèctrica.
  • Robatori de les plaques.
  • Responsabilitat civil per si provoques danys a tercers.
  • D’obra civil, sobretot quan la instal·lació es fa a la teulada o en una façana.

Nosaltres no venem plaques solars, però gràcies a les plaques aconsegueixes autosuficiència energètica i amb l’assegurança garanteixes la teva protecció de sol a sol. A què esperes?