07/03/2022

No et treguis la disfressa, encara queda 1 any per ballar

Tant et pot organitzar un Carnaval, una carrera popular, un concert, una formació, un campament o un correbou com et pot planificar un casament. El nostre amic es diu Raül i, com deus haver endevinat, comença ara la seva temporada d’esdeveniments. No és una feina fàcil: lloga i contracta espais, vehicles i material, i coordina empreses, els seus serveis i el personal. La previsió, la preparació i la programació són unes tasques que comporten uns mesos d’organització.

Els autònoms, les empreses organitzadores, les agències de publicitat o les institucions que planifiquen esdeveniments han de mesurar meticulosament els riscos i els danys que poden provocar. Per això, les assegurances de responsabilitat civil per a esdeveniments són obligatòries. Bé que ho sap en Raül, que s’hi dedica; organitza qualsevol activitat que sigui col·lectiva i, per experiència, sap que els esdeveniments es produeixen de manera imprevista.

Tots hem escoltat notícies com que l’Ajuntament de Màlaga va haver d’indemnitzar una família per la mort del fill atropellat per una carrossa o que, a Tenerife, a la reina del Carnaval se li va cremar el vestit, o que fa poc hi va haver sis ferits en una allau de persones quan accedien a una sala de festes a Sant Cugat.

Tant si ets un empresari, com un professional autònom o, fins i tot, un particular, segurament que alguna vegada has hagut d’organitzar un esdeveniment de qualsevol mena, una excursió, una commemoració especial a casa teva, la festa de la comunitat de veïns o del teu barri o una presentació del teu negoci.

Qui paga les indemnitzacions?

Davant de qualsevol problema, respondrem amb el nostre capital, en cas que siguis una empresa organitzadora, o amb el nostre patrimoni, en cas que siguem un particular o autònom.

Pensem que com a organitzadors, serem els últims responsables del que passi, des d’una possible intoxicació alimentària, fins a un accident de les persones que participen o que són espectadores de l’esdeveniment o, fins i tot, en cas que es produeixi un robatori al guarda-roba.

La millor prevenció en tots els casos és tenir una assegurança completa per a totes les contingències possibles, fins i tot les més improbables. A més, aquest tipus d’assegurances per a esdeveniments són de durada tan escassa que el preu que tenen és molt baix i permetrà que gaudim de la tranquil·litat de tenir-ho tot controlat, fins i tot si es produeix algun tipus de contratemps.