01/08/2023

On siguis, segur estiguis

Et diverteixes atenent el públic? Saps idiomes? Vols treballar amb turistes? Ets perfeccionista? Genial! clarament pots treballar, i fins i tot dirigir, un hotel, un hostal, una casa rural, un càmping o un apartament turístic. A part de gestionar reserves, la teva tasca fonamental serà vetllar perquè els teus clients se sentin millor que a casa. I, compte!, també cal protegir el personal laboral i, per descomptat, el patrimoni a càrrec teu (edificis, maquinària, mobiliari, elements decoratius…).

La seguretat no és un accident, és resultat d’un esforç intel·ligent.

L’assegurança per a allotjaments és obligatòria per llei. I les cobertures obligatòries són:

  • Danys materials: aigua, humitats, incendis.
  • Robatoris: una bona assegurança pot incloure canvi de panys, i tant el robatori de diners en efectiu com dels objectes personals. També s’hi solen incloure garatges i terrasses.
  • Responsabilitat civil: cobreixen els danys causats a tercers.
  • Reallotjament provisional: quan has de reallotjar els hostes per algun desperfecte, i també els veïns de l’hotel quan el sinistre que pateixin sigui causat per l’hotel.
  • Assegurança d’accidents de treballadors: amb despeses mèdiques i indemnització als treballadors que tinguin un accident.
  • Maquinària: normalment és molt costosa; només cal calcular quant costa reparar l’ascensor per veure-ho.

I també pots complementar totes aquestes cobertures, ja que hi ha altres riscos que ni t’imagines: un treballador infidel, pèrdua de beneficis per un tancament inesperat, defensa jurídica per reclamacions o la responsabilitat civil que pugui tenir la direcció de l’establiment.

Quan el client és el primer, el client és etern

El nostre hotel tenia un encant especial. De veritat, hem sentit que érem el més important. Allà hi havia ordre, neteja, amabilitat en tot el personal… Segurament em deixo molts detalls, però darrere d’aquest servei hi ha una direcció preocupada per totes les persones, treballadors i visitants. MOLTES GRÀCIES.”