06/07/2022

Per ser conductor de primera… respecta

Coneixes els canvis de la Llei de trànsit? Perquè convé repassar-los abans de sortir de vacances, i és que ja no val tot el que vas aprendre quan et vas treure el carnet de conduir.

“Temps nous, normes noves”

Temps nous adaptats a tecnologies com l’ús del telèfon mòbil, amb pèrdua de 6 punts. Res d’inhibidors de radars (connectats o no), perquè restaràs 3 punts més.

Normes noves per reduir la contaminació amb limitacions de velocitat en determinades zones de les ciutats. Més seguretat per a les persones amb la prohibició d’estacionar al carril bici o les vies ciclistes.

El conductor de primera ja no accelera

No pots superar els 20 km/h per avançar en carreteres convencionals. NO llencis res per la finestreta: a més de contaminar el medi ambient, pots provocar un incendi o un accident i quedar-te sense 6 punts. Quan avancis una bicicleta o un ciclomotor, ocupa completament el carril continu o et retiraran 6 punts. Si condueixes sense casc, 4 punts menys. I t’has d’aturar als passos de vianants, perquè SEMPRE tenen preferència.

Corda’t el cinturó de seguretat i protegeix els infants amb sistemes de retenció; si no, són 4 punts menys. A més, si ho fas, els pots salvar la vida o evitar que pateixin lesions greus en cas d’accident.

Quants punts tens?

Els pots consultar de manera gratuïta a través de la DGT.

Si els perds i els vols recuperar, hauràs d’estar 2 anys sense cometre cap infracció. I quan t’examinis, no copiïs, ja que suposaria una multa de 500 euros i la impossibilitat de tornar-t’hi a presentar en els 6 mesos següents.

Recorda que el més important no és anar a un lloc, sinó arribar-hi i tornar-ne.

Categories