04/04/2022

Pluja a gust de tothom?

Delibes deia que “si el cel és alt és perquè l’havien aixecat els agricultors de tant mirar-lo”. I tenen les seves raons… Les pluges entren d’abril a maig i surten des de l’agost fins a l’octubre. Per sembrar, la terra necessita sol i per florir, aigua. Cada estació alimenta el seu clima.

L’aigua és una benedicció i, si no arriba, la invoquem. Les tribus indígenes resaven pregàries. En algunes regions d’Espanya es col·loquen 2 cebes a la finestra més elevada de la casa. Les noves tecnologies de geoenginyeria ens conviden a sembrar núvols: la Xina ruixa iodur de plata als núvols per provocar precipitacions. És manipulació climàtica. Tot i que els seus països veïns ho anomenen robatori de pluja.

Ploure o no ploure, vet aquí el dilema

Amb inundació o sequera, amb quina teulada cobreixes la teva explotació agrària o indústria alimentària?

El paraigua més eficaç és una bona assegurança (en cultius i animals). T’ajuda a protegir els danys materials de collites, arbres, bestiar i negocis, així com els danys per pluges, desglaç i desbordaments. També et pot indemnitzar pels accidents i les morts de persones i animals que provoca l’aigua.

A més, quan es produeix una gran catàstrofe natural (sequera o inundació), hi intervé el Consorci de Compensació d’Assegurances. Però ja saps que sempre s’ha de tenir contractada l’assegurança específica. A les nostres oficines ens encarreguem de tot, des de l’emissió de la pòlissa fins a la resolució del sinistre.