07/10/2022

Previnguts per a la mort, protegits per a la vida

La Maria no va anar mai a una escola per a milionaris, però es va saber guanyar la vida com a cuinera i criar tres fills. Amb 54 anys va patir lesions greus als dos braços que li impedien agafar pes. Els metges la van retirar dels fogons del restaurant i l’INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social) li va concedir la invalidesa permanent absoluta.

A partir d’ara s’hauria d’espavilar amb una pensió no contributiva del 55% del seu salari. La Maria va venir a la nostra corredoria desesperada, volia revisar l’assegurança de vida que va contractar quan va donar a llum el seu tercer fill. Bingo! Incloïa una indemnització per incapacitat.

Vam preparar la sol·licitud a l’assegurança, els informes mèdics i la resolució de l’INSS i, en 40 dies, va rebre els diners. Ja podria conservar el seu nivell de vida habitual.

“Braços, perquè us vull si tinc ales per volar”

Un cop resolta la seva situació econòmica, la Maria va caure en una depressió. Els seus fills, en Pere, la Isa i en Carles, van decidir no deixar-la sola. L’acompanyaven a passejar, l’ajudaven a preparar el menjar i la portaven a la psicòloga. Estimen molt la seva mare i li ho van demostrar.

Entre tots, la van ajudar a acceptar la seva nova situació com un repte. Les persones som capaces d’adaptar-nos i de superar qualsevol obstacle, i la Maria ho va comprendre.

Al cap de tres mesos va començar a sortir a córrer quatre vegades per setmana amb dos amics i una amiga.

Els dimecres, a l’Associació de Veïns del barri, assessora de franc sobre cuina tradicional i d’aprofitament per no tirar menjar.

La tranquil·litat ha ocupat el seu espai, se sent cuidada i protegida. Té la seva assegurança de vida i ha cobrat la indemnització per incapacitat professional, que l’ha ajudat a resoldre la seva situació econòmica, que hauria estat molt precària si no hagués disposat d’aquest capital assegurat, i queda la resta del capital per protegir la seva família quan ella falti.