Qui va paralitzar el SEPE?

Març del 2021: 5 milions de persones beneficiàries, 710 oficines presencials i 50 de virtuals queden paralitzades. El Servei Públic d’Ocupació (SEPE) ha patit un atac informàtic i es bloquegen 100.000 gestions diàries. Asseguren que no s’han vulnerat dades personals (noms, adreces, números de compte…), però que, per si de cas, comprovem l’autenticitat de qualsevol missatge electrònic que suposadament ens enviïn.

“Això no ha estat un xaval amb un ordinador des de casa”

Existeixen bandes organitzades de hackers amb accés a qualsevol dispositiu: ordinadors, telèfons, correus electrònics, WhatsApp… Sí, tots som vulnerables. Els organismes públics i les empreses han de disposar, per llei, d’una estratègia de seguretat. Si no, han d’afrontar una sanció (de fins al 4% de la seva facturació anual) i assumir indemnitzacions per danys i perjudicis. Alerta! El SEPE no tenia protocol de seguretat.

Així moren les empreses

Per evitar un tancament cibernètic necessites una ciberassegurança que assumeixi les despeses i l’assistència tècnica per gestió de la crisi i que pagui els rescats exigits i les indemnitzacions a les persones perjudicades (clients, proveïdors, treballadors), la pèrdua de beneficis i els possibles fraus.

La teva empresa encara no té una ciberassegurança? Quan vulguis, en parlem…