“Sense educació no vas enlloc en aquest món” (Malcolm X)

Acostumem a pensar que la millor herència que podem deixar és una bona educació i preparació per a la vida. I és així.

Un 46% dels directius espanyols procedeixen d’estatus socials privilegiats davant del 17% que venen d’orígens més humils. Lògicament, el 52% dels privilegiats tenen títol universitari davant del 14% dels sectors més baixos. Aquesta divisió acadèmica es reflecteix en els salaris: els professionals amb més estudis guanyen el doble.

Un altre factor és el prestigi de la universitat. Cursar un mateix grau en un campus públic o un altre pot costar fins a tres vegades més. A la universitat privada l’import de la matrícula es pot multiplicar per vuit.

Les famílies intentem estalviar per assegurar-nos un futur econòmic sense sobresalts. En aquest matalàs hi hauríem d’incloure els estudis dels fills.

Per exemple, una assegurança d’estalvi a llarg termini sumarà interessos al teu capital, et permetrà disposar dels diners quan ho necessitis i, a més, algunes assegurances poden tenir avantatges fiscals.

Educa els teus fills en el valor dels diners i en l’esforç de guanyar-los. Destina una assignació setmanal (o mensual) per a les seves despeses. Ensenya’ls a estalviar per a compres importants i a renunciar a altres despeses. I explica’ls com administres a casa els ingressos i com garanteixes el cost dels seus estudis perquè puguin viure millor.